Sposób przygotowania:
Gryczane naleśniki zapiekane z kaszą
składniki na naleśniki wszystkie razem dokładnie mieszamy. Śmiało możemy użyc do tego celu miksera.Farsz: Kaszę gotujemy w osolonej wodzie na al dente, Cebulę drobno siekamy. Pieczarki myjemy , kroimy w drobne kosteczki. Podsmażamy razem z cebulą na odrobinie rozgrzanego oleju. doprawiamy do smaku. Dodajemy ugotowaną i odsączoną kaszę.Przygotowany farsz układamy przez środek naleśników.Dodajemy odrobinę gorgonzoli ( lub innego ulubionego sera pleśniowego - jeśli nie lubimy serów pleśniowych możemy użyc np. delikatnej mozzarelli ).Zwijamy delikatnie ruloniki. Układamy w naczyniu żaroodpornym , jeden obok drugiego. Posypujemy startym serem żółtym. Smarujemy odrobiną masła po całości.Zapiekamy ok. 15 minut w nagrzanym piekarniku.
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2