Sposób przygotowania:
Meksykańskie naleśniki zapiekane
Składniki na naleśniki łączę w misce, mieszam (jeśli jest za gęste to dodaje więcej mleka niż jest w przepisie, ciasto ma być konsystencji śmietany) i odstawiam do lodówki na 15-30 min. Gdy ciasto jest w lodówce robie nadzienie.Na dużej patelni z przykrywką rozgrzewam olej i szkle cebule drobno posiekaną, dodaje czosnek drobno posiekany, chilli, kmin rzymski, oregano i mieszając smażę przez minutę. Dodaje mięso, mieszając smażę dalej. Dodaje passatę, paprykę pokrojoną w kostkę. Doprawiam solą oraz pieprzem, smażę przez 10 minut od czasu do czasu mieszając. Na koniec dodaje kukurydzę, oliwki pokrojone na pół i chwilę razem smażę. Foremkę do zapiekania smaruje masłem. Na każdy naleśnik nakładam porcję nadzienia, zawijam i wkładam do foremki do zapiekania. Na wierzch naleśników sypię starty ser i wkładam do piekarnika na 180st. na jakieś 20 minut do czasu stopienia się sera i lekkiego zarumienienia. Pycha!