Sposób przygotowania:
Naleśniki zapiekane z pieczarkami
Usmażyć naleśniki wg własnego przepisu, a jak ktoś będzie robił to po raz pierwszy, to Pyza kilka dni temu udzieliła rewelacyjnej lekcji ich przyrządzania. Należy pamiętać, aby smażyć naleśniki bardzo cienkie. Pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce na dużych oczkach lub ez drobno posiekać. Cebule także drobno posiekać. 20 dag sera zetrzeć na tarce także na dużych oczkach. Na margarynie zeszklić cebulę, dodać pieczarki i dusić do odparowania wody. Dodać jeszcze troszkę margaryny, przyprawić na dość ostro ( zależy od gustu i smaku), na koniec dodać starty ser, smażyć do jego rozpuszczenia. Na każdy naleśnik nakładać farsz i zwijać w rulon, ale taki szerszy, ok.2 cm. Układać w formie żaroodpornej, na wierzch położyć plastry sera i zapiec w piekarniku. Przed podaniem nałożyć pokleksać ketchupem SMACZNEGO!!!
yola
misia53
NIKITA_28
Mirka227
Cieszę się, że Ci smakowało, na pewno spróbuję Twoją wersję