Sposób przygotowania:
Naleśniki ze śliwkami.
Mieszamy mleko, mąkę, jajka i sól. Roztapiamy margarynę na patelni i wlewamy trochę ciasta. Warstwa musi być cienka. Smażymy na jasno brązowy kolor tak, żeby naleśnik był chrupiący. Po zdjęciu z patelni, układamy pokrojone śliwki na naleśniku (posypujemy cynamonem), zawijamy i podajemy ze śmietaną (najlepiej obok naleśnika, żeby nie rozmiękł).
MagdaMM
Chillout
Kwestia gustu ;)
Zawsze wolałam świeże owoce. Tutaj akurat wydaje mi się, że smak byłby za ciężki, gdyby śliwki poddusić, a tym bardziej słodzić. Zwłaszcza, jeżeli mówimy o śniadaniu, to surowe lepiej rozbudzają. Nieszczególnie lubię, jak w naleśnikach jest jakaś "papka".
Z drugiej strony cynamon pewnie lepiej pasuje do przerobionych śliwek, ale to już taki drobny dodatek. ;)
MagdaMM
Jasne ze kwestia gustu .Dziekuje za odpowiedz :)