Sposób przygotowania:
Naleśniki ze szpinakiem
Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy rozdobniony czosnek i cebulkę. Chwile podsmażamy i dodajemy szpinak. Smażymy dłuższy czas i doprawiamy do smaku. Po przestygnięciu dodajemy pokruszony ser feta i dokładnie mieszamy.
Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe dokładnie ubijamy i smażymy dość cienkie naleśniki.
Naleśniki faszerujemy szpinakiem i zawinięte układamy w naczyniu żaroodpornym.
Polewamy odrobiną tłuszczu i chwilę przypiekamy w 200 stopniach.
Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe dokładnie ubijamy i smażymy dość cienkie naleśniki.
Naleśniki faszerujemy szpinakiem i zawinięte układamy w naczyniu żaroodpornym.
Polewamy odrobiną tłuszczu i chwilę przypiekamy w 200 stopniach.