WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Naleśniki ze szpinakiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Naleśniki nadziewane szpinakiem z dodatkiem sera feta. Bardzo smaczne i łatwe danie, które można przygotować wcześniej i tylko podgrzać przed podaniem.

Naleśniki ze szpinakiem

Składniki:

Naleśniki ze szpinakiem

Naleśniki

Farsz

Sposób przygotowania:

Naleśniki ze szpinakiem
Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy rozdobniony czosnek i cebulkę. Chwile podsmażamy i dodajemy szpinak. Smażymy dłuższy czas i doprawiamy do smaku. Po przestygnięciu dodajemy pokruszony ser feta i dokładnie mieszamy.

Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe dokładnie ubijamy i smażymy dość cienkie naleśniki.

Naleśniki faszerujemy szpinakiem i zawinięte układamy w naczyniu żaroodpornym.

Polewamy odrobiną tłuszczu i chwilę przypiekamy w 200 stopniach.