malwina1808

malwina1808

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Naleśniki ze szpinakiem i fetą malwiny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Naleśniki faszerowane szpinakiem zapiekane w piekarniku

Naleśniki ze szpinakiem i fetą malwiny Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Naleśniki ze szpinakiem i fetą malwiny

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki ze szpinakiem i fetą malwiny
Mąkę, jajka, mleko i wodę oraz sól dokładnie wymieszaj. Na rozgrzanej patelni smaż naleśniki. Szpinak opłucz, pokrój. Masło rozpuść w garnku, wrzuć pokrojony szpinak. Smaż 5 minut. Ser feta pokrój na mniejsze kawałki. Do szpinaku dodaj fetę, sól i pieprz, wymieszaj. Naleśniki posmaruj farszem i zwiń w rulony. Ułóż w natłuszczonym naczyniu do zapiekania. Zapiekaj 20 minut w temp. 180°C
Naleśniki ze szpinakiem i fetą malwiny
Wypłukany i pokrojony szpinak wrzucamy do garnka i podsmażamy.
Naleśniki ze szpinakiem i fetą malwiny
Ser feta kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do szpinaku.
Naleśniki ze szpinakiem i fetą malwiny
Naleśniki wyjęte z piekarnika, gotowe do spożycia.

Tagi:

sery szpinak ser