Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Zakręcone naleśniki ze szpinakiem i fetą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Szpinak i ser feta to świetne połączenie smakowe. Docenią je smakosze. Aby naleśniki nie były nudne podałam je w "zakręcony" sposób :)

Zakręcone naleśniki ze szpinakiem i fetą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zakręcone naleśniki ze szpinakiem i fetą

 

Sposób przygotowania:

Zakręcone naleśniki ze szpinakiem i fetą

Do miski wbijamy jajko, dodajemy mleko, mąkę, szczyptę soli i wodę. Mieszamy za pomocą miksera aż do uzyskania gładkiego ciasta. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i smażymy cienkie placki. Cebulę obieramy i drobno kroimy. Szklimy ją na oleju i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.

Następnie dodajemy szpinak (zamrożony) i smażymy do momentu aż cała woda ze szpinaku odparuje, a masa warzywna stanie się gęsta. Doprawiamy ją w międzyczasie przyprawami. Do miseczki wkładamy ser feta, dodajemy 2 łyżki mleka i ucieramy razem do powstania gładkiej masy.

Na naleśniku układamy na przemian masę szpinakową i serową. Zwijamy naleśnika. Naleśniki świetnie smakują podane z sosem czosnkowym. Uwaga: Naleśniki można również zapiec w piekarniku posypując je startym żółtym serem.

Smakowało? Sprawdź przepis na Naleśniki z pysznym farszem >>>

Zakręcone naleśniki ze szpinakiem i fetą
Do miski wbijamy jajko, dodajemy mleko, mąkę, szczyptę soli i wodę
Zakręcone naleśniki ze szpinakiem i fetą
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i smażymy cienkie placki.
Zakręcone naleśniki ze szpinakiem i fetą
Do miseczki wkładamy ser feta, dodajemy 2 łyżki mleka i ucieramy razem do powstania gładkiej masy.
Zakręcone naleśniki ze szpinakiem i fetą
Na naleśniku układamy na przemian masę szpinakową i serową.