Sposób przygotowania:
Naleśnikowe przekąski
Naleśniki rozkładamy na płasko i każdy z nich smarujemy serkiem śmietankowym. Liście sałaty myjemy, dokładnie osuszamy i układamy na posmarowanych nalesnikach. Na sałacie układamy wędlinę i plasterki papryki. Całość zwijamy w rulony i owijamy folią aluminiową. Takie ruloniki chłodzimy godzinę w lodówce, a po wyjęciu tniemy na plasterki ok 1,5 cm.
![Naleśnikowe przekąski Naleśnikowe przekąski](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/nalesnikowe-przekaski-325226.jpg)
![Naleśnikowe przekąski Naleśnikowe przekąski](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/nalesnikowe-przekaski-325227.jpg)
![Naleśnikowe przekąski Naleśnikowe przekąski](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/nalesnikowe-przekaski-325228.jpg)
![Naleśnikowe przekąski Naleśnikowe przekąski](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/nalesnikowe-przekaski-325229.jpg)