2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Naleśnikowe ślimaki z granatem i salami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Przekąska w formie naleśnikowych ślimaków z kremowym twarożkiem i pikantnej salami, całość doprawiona egzotycznym granatem,wyszło smacznie i niebanalnie.Pycha!

Naleśnikowe ślimaki z granatem i salami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśnikowe ślimaki z granatem i salami

 

  • Ciasto
  • 1/3 szklanki mleka 3,2%
  • 1 jajko
  • 4 czubate łyżki mąki tortowej
  • 1 łyżka oleju
  • 1/2 pęczka cienkiego szczypiorku
  • szczypta soli

 

  • Farsz:
  • 15 dag kremowego twarożku
  • 1 łyżka śmietany 18%
  • 8 plastrów salami wybornej z pieprzem
  • 3 łyżki wydrążonego granatu
  • przyprawa z suszonych pomidorów czarnuszki i czosnku niedźwiedziego
  • szczypta soli do smaku

 

 

Sposób przygotowania:

Naleśnikowe ślimaki z granatem i salami
Ciasto: Mąkę, mleko, jajka, olej i szczyptę soli zmiksować tworząc gładkie naleśnikowe ciasto,pod koniec dodać posiekany drobno szczypiorek wymieszać ,usmażyć trzy cienkie naleśniki. Nadzienie: Kremowy twarożek utrzeć ze śmietaną doprawić szczyptą soli rozsmarować na naleśnikach posypać przyprawą z czosnkiem niedźwiedzim,posypać równomiernie granatem,ułożyć cienkie plastry salami ciasno zrolować,schłodzić w lodówce.Przed podaniem kroić na plastry serwować udekorowane ziarenkami granatu.
Naleśnikowe ślimaki z granatem i salami
z podanych składników robimy naleśnikowe ciasto
Naleśnikowe ślimaki z granatem i salami
smażymy z obydwu stron cienkie placki.....
Naleśnikowe ślimaki z granatem i salami
smarujemy doprawionym twarożkiem posypujemy granatem
Naleśnikowe ślimaki z granatem i salami
na koniec kładziemy salami rolujemy i kroimy na paski