Sposób przygotowania:
Naleśnikowe sakiewki z warzywami
Przygotowujemy gładkie ciasto naleśnikowe z podanych składników. Odstawiamy ciasto na 20 minut po czym smażymy naleśniki. Obieramy cebulę i kroimy w drobną kostkę. Obieramy uduszone mięso z błon i tłuszczu, kroimy je w drobną kostkę. Kroimy warzywa w drobna kostkę. Na łyżce masła szklimy cebulkę, dodajemy mięso i przesmażamy razem 5 minut. c Dusimy razem kolejne 5 minut. Na końcu oprószamy farsz mąką,mieszamy i trzymamy wszystko na małym ogniu jeszcze przez kilka minut. Na końcu dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Na upieczone naleśniki nakładamy po łyżce farszu. Każdy naleśnik związujemy wstążeczkami wyciętymi z liści pora. Sakiewki naleśnikowe układamy na talerzach i podajemy od razu na gorąco.