Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Naleśnikowe trójkąty.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Śniadaniowe trójkąty z otrębami i dżemem

Naleśnikowe trójkąty. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Naleśnikowe trójkąty.

 

Sposób przygotowania:

Naleśnikowe trójkąty.
Mąkę mieszamy z otrębami i solą, dolewamy mleko i całość mieszamy. W oddzielnym naczyniu roztrzepujemy jajka za pomocą widelca. Jajka dolewamy do reszty składników i całość mieszamy, do połączenia się wszystkich składników. Smażymy naleśniki na rozgrzanej patelni wysmarowanej olejem. Wychodzą mi z tego przepisu 3 grube naleśniki smażone na patelni o średnicy 24 cm. Usmażone naleśniki kroimy ostrym nożem na trójkąty i podajemy z ulubionym dżemem.
Naleśnikowe trójkąty.
Ciasto będzie bardziej gęste niż ciasto nalesnikowe
Naleśnikowe trójkąty.
Smażymy nieco grubsze naleśniki i po usmażeniu kroimy na trójkąty

Tagi:

jajko jajka