Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1255]

Placki kokosowe z mąki teff z jabłkami bez glutenu

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 200
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Placki smakują naprawdę rewelacyjnie! Posiadają delikatnie kokosowo-orzechowy posmak oraz maksimum jabłek.

Placki kokosowe z mąki teff z jabłkami bez glutenu

Składniki:

Placki kokosowe z mąki teff z jabłkami bez glutenu

Około 10 sztuk:

  • 2 jajka
  • 5 łyżek mąki teff (płaskich)
  • 2 łyżki mleka kokosowego (może być inne roślinne lub zwierzęce)
  • 2 łyżki cukru kokosowego
  • 1 łyżka wiórków kokosowych (opcjonalnie)
  • 1 szczypta cynamonu (solidna)
  • 1 szczypta proszku do pieczenia

Dodatkowo:

Ponadto:

Sposób przygotowania:

Placki kokosowe z mąki teff z jabłkami bez glutenu

Jabłka:

Placki kokosowe z mąki teff z jabłkami bez glutenu
Jabłka powinny być o średniej wielkości.

Obrane jabłka należy pokroić w niedużą kostkę.

Masa:

Placki kokosowe z mąki teff z jabłkami bez glutenu
Jabłka powinny być dokładnie pokryte ciastem.

Składniki na placuszki należy wymieszać.

Na końcu ciasto połączyć z uprzednio pokrojonymi jabłkami.

Smażenie:

Placki kokosowe z mąki teff z jabłkami bez glutenu
Placuszki powinny być delikatnie zarumienione.

Na patelni należ rozgrzać niewielką ilość masła lub oleju i łyżką stołową wykładać niewielkie porcje ciasta.
(1 łyżka = 1 placek.)

Placuszki smażyć obustronnie do momentu lekkiego zarumienienia się.


Tagi:

placki danie