gosiagazda

gosiagazda

Kucharz
[Przepisów: 4]

Napoleonka.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasto znakomite dla osób zapracowanych :)

Napoleonka.

Składniki:

Napoleonka.

 

  • 2 paczki herbatników
  • 3 szklanki mleka
  • kostka masła
  • 3/4 szklanki cukru
  • szklanka mąki
  • 3 jaja
  • duże opakowanie cukru waniliowego
  • cukier puder

Sposób przygotowania:

Napoleonka.
1.Dużą blachę wykładamy papierem. 2. Wykładamy herbatnikami 3.Część mleka miksujemy z mąką i jajkami 4. Resztę mleka zagotowujemy z masłem.Wsypujemy cukry 5.Zmiksowaną masę wlewamy do gotującego się mleka i mieszamy aż zgęstnieje. 6.Gorącą masę wylewamy na herbatniki. 7.Przykrywamy herbatnikami. 8.Posypujemy cukrem pudrem 9. I GOTOWE!!