Sposób przygotowania:
Napoleonka z kremem
CIASTO: Ciasto rozmrozić, rozwałkować i ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze dwa równe prostokątne placki. Włożyć blachę z ciastem do piekarnika i piec ok.20 minut w 200 stop.. Wyjąć ciasto i ostudzić. KREM Szklankę mleka odlać. Resztę przelać do rondla, zagotować. Do gotującego się mleka dodać cukier i cukier waniliowy, mieszając doprowadzić do rozpuszczenia się cukru. Następnie dodać margarynę, rozpuścić. W pozostałej szklance mleka rozmieszać budynie i mąkę, dodać żółtka, zmiksować. Przygotowaną mieszankę żółtkową , wlać do gotującego się mleka, mieszając doprowadzić do zgęstnienia masy i zagotowania. Ciepłym kremem przekładać placki. Ostygnięte ciasto pokroić na prostokąty i dobrze obsypać cukrem pudrem.