Sposób przygotowania:
Napoleonka
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO: Mąkę przesiewamy z solą ,i cukrem. Mieszamy z jajkami , olejkiem , posiekaną margaryną i śmietaną. Zagniatamy gładkie ciasto. Dzielimy je na 3 równe części i każdą rozwałkowujemy na wymiary blachy. Wykładamy na blachę z papierem do pieczenia i każdy placek pieczemy po 20 minut w 190C. Tak , placki wychodzą twarde i proszę się tym absolutnie nie martwic!KREM: 125 ml mleka odlewamy do szklanki , resztę wlewamy do rondelka i gotujemy. Do gotującego dodajemy masło i cukier. Do mleka w szklance dodajemy żółtka , budyń i mąkę. Całość dokładnie mieszamy , a następnie wlewamy do gotującego się mleka. Szybko mieszamy do powstania budyniu. CAŁOŚĆ: Na blasze zostawiamy jeden płat ciasta , przykrywamy częścią kremu , układamy kolejny placek , znów budyń , ostatni placek i ostatnia cześć budyniu. Całość gęsto posypujemy drobno pokruszonymi herbatnikami i wstawiamy do lodówki - najlepiej na noc - wtedy smaki " przegryzą się " , a ciasto zmięknie. Smacznego!