Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Nasze Carpacio

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

znane danie w mniej znanej wersji

Nasze Carpacio

Składniki:

Nasze Carpacio

 

  • 1 stek około 450g drobno go kroimy
  • 1 łyżka grubo mielonego pieprzu
  • 1 łyżka koperku
  • 1/2 łyżeczka soli morskiej
  • 1/2 szklanki majonezu
  • 1 łyżka musztardy w proszku ja daję zwykłą jak nie mam tej w proszku
  • 1 łyżka musztardy w starym stylu czyli jak nie damy tej w proszku to 2 zwykłej

Sposób przygotowania:

Nasze Carpacio
Plasterki mięsa rozłożyć cienką warstwą na 4 talerzach. Posypać pieprzem, koperkiem i sola morską. Przyprawy wgnieść w mięso. Każdy talerz owinąć szczelnie folią plastikową. Chłodzić w lodówce 2 godziny. W międzyczasie, w misce wymieszać pozostałe składniki. Odstawić w temperaturze pokojowej. Talerze z mięsem wyjąć z lodówki. Wierzch mięsa posmarować sosem.