Sposób przygotowania:
Nerki w sosie-przysmak mojej mamy
Nerki przeciąć wzdłuż ,oczyścic z tłuszczu ,żyłek itp..
Zalać wodą , dodać łyżkę soli i wymoczyć jakieś 30minut
wodę wylać , nalać świeżej i zagotować nerki ze 3 razy , za każdym razem odlewać wodę i dawać świeżą
jak już to zrobimy nerki odcedzić dokładnie wypłukac,i pokroić na kawałeczki,( mniejsze niż na gulasz)
roztopić tłuszcz( może być smalec na pół z margaryną)
podsmażyc pokrojoną cebulę i dołóżyc nerki, dodać przyprawy, zalać wrzątkiem ,dusić do miękkości a na koniec zaciagnąc mąką .
smacznego
Zalać wodą , dodać łyżkę soli i wymoczyć jakieś 30minut
wodę wylać , nalać świeżej i zagotować nerki ze 3 razy , za każdym razem odlewać wodę i dawać świeżą
jak już to zrobimy nerki odcedzić dokładnie wypłukac,i pokroić na kawałeczki,( mniejsze niż na gulasz)
roztopić tłuszcz( może być smalec na pół z margaryną)
podsmażyc pokrojoną cebulę i dołóżyc nerki, dodać przyprawy, zalać wrzątkiem ,dusić do miękkości a na koniec zaciagnąc mąką .
smacznego