Sposób przygotowania:
Niby biszkopty
Na początku w rondelku roztopić margarynę.Następnie odstawić ją do wystygnięcia.
Mleko zmiksować z jajkami na najwyższych obrotach.
Potem dodać mąkę, cukier i amoniak.Całość dokładnie zmiksować.Nie przerywając miksowania wlać ostudzoną margarynę.
Przygotować blaszkę do pieczenia.Wysmarować ją margaryną.
Następnie w bardzo dużych odstępach łyżką nakładać ciasto nadając im dowolny kształt.
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i piec ciastka ok. 20 minut do momentu aż brzegi ciastek się zarumienią.
Po tym czasie wyjąć i odstawić do wystygnięcia.
Ostudzone można polukrować.
Smacznego.
Mleko zmiksować z jajkami na najwyższych obrotach.
Potem dodać mąkę, cukier i amoniak.Całość dokładnie zmiksować.Nie przerywając miksowania wlać ostudzoną margarynę.
Przygotować blaszkę do pieczenia.Wysmarować ją margaryną.
Następnie w bardzo dużych odstępach łyżką nakładać ciasto nadając im dowolny kształt.
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i piec ciastka ok. 20 minut do momentu aż brzegi ciastek się zarumienią.
Po tym czasie wyjąć i odstawić do wystygnięcia.
Ostudzone można polukrować.
Smacznego.