mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Niby biszkopty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne i niedrogie ciasteczka.

Niby biszkopty

Składniki:

Niby biszkopty

 

Sposób przygotowania:

Niby biszkopty
Na początku w rondelku roztopić margarynę.Następnie odstawić ją do wystygnięcia.
Mleko zmiksować z jajkami na najwyższych obrotach.
Potem dodać mąkę, cukier i amoniak.Całość dokładnie zmiksować.Nie przerywając miksowania wlać ostudzoną margarynę.
Przygotować blaszkę do pieczenia.Wysmarować ją margaryną.
Następnie w bardzo dużych odstępach łyżką nakładać ciasto nadając im dowolny kształt.
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i piec ciastka ok. 20 minut do momentu aż brzegi ciastek się zarumienią.
Po tym czasie wyjąć i odstawić do wystygnięcia.
Ostudzone można polukrować.
Smacznego.