kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Niby-keks

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać cukier,masło i jaja,zmiksować.

Niby-keks

Składniki:

Niby-keks

 

Sposób przygotowania:

Niby-keks
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać cukier,masło i jaja,zmiksować. Jabłka i gruszki obrać, pokroić w cienkie plasterki, wymieszać z ciastem.

Dodać drobno pokrojone figi, sparzone rodzynki i skórkę pomarańczową.
Starannie wymieszać. Przełożyć ciasto do formy keksowej (30 x 40 cm) wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
Piec ok 1 godziny w temp 180 C stopni.