Sposób przygotowania:
Niby-risotto mięsno-warzywne
Cebulę należy obrać i pokroić w piórka. Podsmażyć chwilkę, dorzucić kumin w ziarnach (ze 2 łyżeczki) i jeszcze chwilę podsmażyć. Dorzucić mięso, doprawić je solą i pieprzem i usmażyć. Kiedy nie będzie już surowych kawałków, należy dorzucić ryż. Wymieszać go razem z mięsem i zalać dwiema szklankami wody. Przykryć i dusić na wolnym ogniu przez około 15 minut - dopóki ryż nie "wypije" wody. Wlać pozostałe pół szklanki wody, dorzucić warzywa - marchewkę i selera starte na tarce, paprykę i cukinię pokrojone w kostkę i kukurydzę. Doprawić raz jeszcze solą, pieprzem i zmielonym kuminem. Dusić dopóki ryż nie zmięknie zupełnie, czyli około 5 minut.