Sposób przygotowania:
Niedzielna jajecznica z pieczarkami i cebulą
Obieramy cebule i kroimy w piórka wrzucamy na patelnie. Doprawiamy solą i pieprzem i smażymy, aż będzie miękka. Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dorzucamy do cebuli i smażymy jeszcze chwilę. Do miski wbijamy jajka, dodajemy śmietanę i mąkę, doprawiamy solą i pieprzem. Energicznie mieszamy łyżką, aż jajka połączą się ze śmietaną i mąką. Jajka wylewamy na patelnię i smażymy je często mieszając do momentu aż zetną się. Ciepłą jajecznicę podajemy np. z bagietką posmarowaną masełkiem.
![Niedzielna jajecznica z pieczarkami i cebulą Niedzielna jajecznica z pieczarkami i cebulą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/niedzielna-jajecznica-z-pieczarkami-i-cebula-234202.jpg)
![Niedzielna jajecznica z pieczarkami i cebulą Niedzielna jajecznica z pieczarkami i cebulą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/niedzielna-jajecznica-z-pieczarkami-i-cebula-234203.jpg)
![Niedzielna jajecznica z pieczarkami i cebulą Niedzielna jajecznica z pieczarkami i cebulą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/niedzielna-jajecznica-z-pieczarkami-i-cebula-234204.jpg)
![Niedzielna jajecznica z pieczarkami i cebulą Niedzielna jajecznica z pieczarkami i cebulą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/niedzielna-jajecznica-z-pieczarkami-i-cebula-234205.jpg)