Sposób przygotowania:
Niedzielne ciasto Ani
Jajka rozbijamy i oddzielamy białka od żółtek.W dość dużej misce ubijamy pianę z białek,do niej dodajemy stopniowo,cukier,żółtka,a następnie zmieszane razem suche produkty(mąka,proszek,mak,kisiel),na końcu dajemy aromat.Pieczemy w dużej blaszce,w 180*,przez 40 minut.Zimne ciasto dzielimy na dwa placki.Żelatynę i cukier rozpuszczamy w 0,5 szklance wrzątku i odstawiamy do przestudzenia.Śmietanę ubijamy z dodatkiem Śnieżki,dodajemy jogurt owocowy,a na końcu rozpuszczoną żelatynę.Gdy lekko zacznie tężeć,należy przełożyć ciasto masą.Odstawiamy do całkowitego stężenia,na koniec polewamy polewą czekoladową.Ciasto wstawiamy do lodówki na około godzinę,gotowe.Smacznego.
iwi69
luna
misia53