Sposób przygotowania:
Niedzielny obiad, czyli roladki schabowe
Schab myjemy, oczyszczamy a następnie rozbijamy tłuczkiem. Każdy plasterek mięska nacieramy przyprawami, zawijamy w folię i schładzamy najlepiej ok 12 godzin. Zamarynowane mięsko smarujemy z jednej strony musztardą, układamy plasterek sera żółtego i układamy na nim po ćwiartce parówki, ogórka oraz marchewki. Mięsko zwijamy w roladkę i spinamy wykałaczką by się nie rozleciało.
Rolady podsmażamy z każdej strony z 10-15 min. Wodę i 4 łyżki Soser Winiary mieszamy razem, a następnie wlewamy do mięska i dusimy na małym ogniu.
Ugotowane ziemniaki przepuszczamy przez maszynkę. Wkładamy do miszki i ugniatamy ręką by wyrównać powierzchnię. Dzielimy ziemniaki na 4 części. Jedną część wyciągamy i w miejsce ziemniaków wsypujemy mąkę ziemniaczaną. Całość dokładnie zagniatamy, na jednolitą gładką masę. Z ciasta robimy kulki a następnie lekko je spłaszczamy i robimy dziurkę w środku.
Kluski wrzucamy do garnka z wrzącą, osoloną wodą i gotujemy, aż wypłyną na wierzch ok. 2 min po wypłynięciu wyciągamy.
Gotowe kluski podajemy z roladą i polewamy Soser'em Winiary. Smacznego !!
Rolady podsmażamy z każdej strony z 10-15 min. Wodę i 4 łyżki Soser Winiary mieszamy razem, a następnie wlewamy do mięska i dusimy na małym ogniu.
Ugotowane ziemniaki przepuszczamy przez maszynkę. Wkładamy do miszki i ugniatamy ręką by wyrównać powierzchnię. Dzielimy ziemniaki na 4 części. Jedną część wyciągamy i w miejsce ziemniaków wsypujemy mąkę ziemniaczaną. Całość dokładnie zagniatamy, na jednolitą gładką masę. Z ciasta robimy kulki a następnie lekko je spłaszczamy i robimy dziurkę w środku.
Kluski wrzucamy do garnka z wrzącą, osoloną wodą i gotujemy, aż wypłyną na wierzch ok. 2 min po wypłynięciu wyciągamy.
Gotowe kluski podajemy z roladą i polewamy Soser'em Winiary. Smacznego !!