annamaria

annamaria

Szef Kuchni
[Przepisów: 75]

Niedzielny rosół

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Niedzielny rosół... jak u mamy... :)

Niedzielny rosół

Składniki:

Niedzielny rosół

 

Sposób przygotowania:

Niedzielny rosół
Do garnka wlać ok. 2l wody, wrzucić kawałki mięsa. Marchewkę, seler i pietruszkę - umyć, obrać i wrzucić do garnka. Por umyć, pokroić i dodać do garnka. Gotować ok. 2h. Pod koniec gotowania doprawić ziarenkami smaku i pieprzem. Kalafior umyć, podzielić na różyczki i ugotować w osobnym garnku. Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wywar odcedzić. Ugotowaną marchewkę, pietruszkę i seler pokroić w kosteczkę. Mięso z wywaru również obrać i pokroić. Natkę pietruszki posiekać. Na talerzu ułożyć makaron, pokrojone w kostkę warzywa, mięso, różyczki kalafiora i natkę pietruszki - zalać gorącym rosołem.