kasiunia11

kasiunia11

Starszy Kucharz
[Przepisów: 30]

Niemieckie bezy migdałowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bezy migdałowe to ciastka wyjątkowo smaczne, ponieważ nikt im się nie oprze. Przez ich aromatyczny zapach i smakowity wygląd. Jeść z sokiem

Niemieckie bezy migdałowe

Składniki:

Niemieckie bezy migdałowe

 

  • 25 dag mielonych migdałów
  • 3 białka
  • niepełna szklanka cukru pudru
  • łyżeczka skórki otartej z cytryny
  • 3/4 łyżeczki cynamonu
  • tłuszcz do blachy

Sposób przygotowania:

Niemieckie bezy migdałowe
- białka ubić na sztywno w dużej misce. Ubijając dalej, stopniowo dodawać cukier puder. 1/2 szklanki przegotowanej masy odłożyć. Do reszty dodać skórkę z cytryny, cynamon i mielone migdały. wymieszać. - Aromatyczną masę bezową-migdałową wykładać za pomocą łyżki lub szprycy na natłuszczoną blachę. Każdą bezę przykryć niewielką ilością odłożonej masy. - Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 165 st. Piec 15 min. Wystudzić.

Tagi:

bezy