Sposób przygotowania:
Nieprawdopodobne ciasto drożdżowe
Do naczynia wlać letnie mleko, wbić jajka, dodać cukier i wszystkie produkty wymieszać. Rozmieszany płyn posypać rozkruszonymi drożdżami i przykryć ściereczką i pozostawić na 8 godzin (czasami płyn zarabiam i zostawiam na noc-na około 10-11 godzin, rano robię ciasto i mam pyszną drożdżówkę do śniadania). Po upływie czasu wsypać mąkę, cukier waniliowy, sól oraz stopiony lekko ciepły tłuszcz. Ciasto wyrobić łyżką i przełożyć do wcześniej przygotowanej formy (35x25). Wierzch ciasta posmarować marmoladą, a na niej poukładać ulubione owoce. Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do około 50 st. Następnie nastawić piekarnik na 180 st. i piec około 50-60 min. Ciasto będzie wyrastać w miarę nagrzewania się piekarnika.