Sposób przygotowania:
Nigiri sushi z krewetką
Krewetki nadziewamy na patyczki do szaszłyków, będziemy je tak gotować ,żeby się nie skręciły. Gotujemy je 10 minut w osolonej wodzie. Ugotowane krewetki oczyszczamy z nóżek, pancerzy i przewodów pokarmowych. Rozcinamy ostrym nożem na pół, ale tak żeby nie przeciąć skórki. Z ryżu formujemy wałeczki na każdy nakładamy odrobinę wasabi i dociskamy krewetkę. Podajemy z sosem sojowym.
Pyza
paulisia_elk
Przepis na ryż znajdziesz w innych moich przepisach, dla mnie bez sensem jest za każdym razem gdy dodaję inny przepis na sushi powtarzanie jak przygotowywać ryż
edytaha
Wystarczy, że podasz link do tego przepisu. Nie zajmie to wiele czasu, a osobom zainteresowanym bardzo ułatwi skorzystanie z Twojego przepisu :)
paulisia_elk
Nie wiedziałam że mogę podać link, ale jak tak to bardzo dobry pomysł ;)