Sposób przygotowania:
Nitkowy omlet
Odważamy makaron. Następnie gotujemy go według przepisu na opakowaniu. Gotowy odcedzamy i dokładnie odsączamy. Jajka wybijamy do miski. Dokładamy do nich cukier i razem ubijamy. Do ubitych dokładamy makaron i delikatnie mieszamy . Tak przygotowane ciasto dzielimy na połowę i kolejno wylewamy na rozgrzaną patelnie z tłuszczem. Każdego omleta smażymy w dwóch stron do zrumienienia. Usmażone składamy na połowę jeszcze ciepłe. Pozostawiamy na talerzach. Między czasie przygotowujemy serek. Mascarpone przekładamy do miski. Dokładamy do niego mleko oraz cukier puder do smaku. Razem miksujemy do uzyskania puszystej masy. Gotowy serek przekładamy do worka cukierniczego i wyciskamy go do środka złożonych omletów. Na każdym omlecie układamy połówkę brzoskwini. Całość posypujemy startą czekoladą. Podajemy.