jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Nitkowy omlet

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Omlet możemy podać z dodatkiem ulubionych, sezonowych owoców.

Nitkowy omlet Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Nitkowy omlet

 

  • 2 porcje
  • Składniki podstawowe:
  • 3 duże jajka,
  • Ok. 170 g serka mscarpone,
  • 120 g makaronu nitki,
  • 2 polówki brzoskwini z puszki,
  • 1 płaska łyżka cukru do omletu,
  • 1płaska łyżką cukru pudru do serka,
  • 2 łyżki mleka do serka,
  • Tłuszcz do smażenie omletów ( u mnie masło)
  • Ok. 3 kostki mlecznej czekolady

 

Sposób przygotowania:

Nitkowy omlet
Odważamy makaron. Następnie gotujemy go według przepisu na opakowaniu. Gotowy odcedzamy i dokładnie odsączamy. Jajka wybijamy do miski. Dokładamy do nich cukier i razem ubijamy. Do ubitych dokładamy makaron i delikatnie mieszamy . Tak przygotowane ciasto dzielimy na połowę i kolejno wylewamy na rozgrzaną patelnie z tłuszczem. Każdego omleta smażymy w dwóch stron do zrumienienia. Usmażone składamy na połowę jeszcze ciepłe. Pozostawiamy na talerzach. Między czasie przygotowujemy serek. Mascarpone przekładamy do miski. Dokładamy do niego mleko oraz cukier puder do smaku. Razem miksujemy do uzyskania puszystej masy. Gotowy serek przekładamy do worka cukierniczego i wyciskamy go do środka złożonych omletów. Na każdym omlecie układamy połówkę brzoskwini. Całość posypujemy startą czekoladą. Podajemy.
Nitkowy omlet
odważamy makaron i gotujemy według przepisu na opakowaniu
Nitkowy omlet
Jajka wybijamy. Miksujemy je z dodatkiem cukru
Nitkowy omlet
Do ubitych dokładamy makaron. Smażymy omlety
Nitkowy omlet
przygotowany serek przekładamy do worka cukierniczego i napełniamy nim omlety