Sposób przygotowania:
Nóżki cielęce z wątróbką
Nóżki oczyścić , sparzyć włożyć do garnka , zalać zimną wodą i gotować na małym ogniu godzinę.
Dodać górkę cielęcą , liść laurowy , zile angielskie i pieprz i gotować następną godzinę.
Warzywa obrać, umyć i wraz z natką wrzucić do wywaru.
Posolić go i gotować aż całe mięso będzie bardzo miękkie.
Wtedy wyjąć je, oczyścić z kości i pokroić w kostkę.
Wywar przecedzić , ostudzić , zdjąć nadmiar tłuszczu.
Marchewkę pokroić na plasterki , wyłożyć nimi dno salaterki lub małych miseczek, włożyć pokrojone mięso , zalać wywarem i odstawić do zastygnięcia.
Dodać górkę cielęcą , liść laurowy , zile angielskie i pieprz i gotować następną godzinę.
Warzywa obrać, umyć i wraz z natką wrzucić do wywaru.
Posolić go i gotować aż całe mięso będzie bardzo miękkie.
Wtedy wyjąć je, oczyścić z kości i pokroić w kostkę.
Wywar przecedzić , ostudzić , zdjąć nadmiar tłuszczu.
Marchewkę pokroić na plasterki , wyłożyć nimi dno salaterki lub małych miseczek, włożyć pokrojone mięso , zalać wywarem i odstawić do zastygnięcia.