pepsicOLA

pepsicOLA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 193]

Nugettsy paprykowo-orzechowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Wykombinowane na szybko nuggetsy smakują świetnie z ketchupem lub sosem czosnkowym.

Nugettsy paprykowo-orzechowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Nugettsy paprykowo-orzechowe

 

Sposób przygotowania:

Nugettsy paprykowo-orzechowe
Udka pozostałe po gotowaniu zupy obrałam ze skóry. Do osobnej miseczki wbiłam jajko, dodałam mąkę, mleko, oraz przyprawy. dobrze wymieszałam. Ciasto musi być bardzo gęste. Na koniec dodałam orzechy. Wymieszałam. W rondelku rozgrzałam olej - nie za dużo. Udka maczałam w cieście i kładłam na olej. Smażyłam z obu stron na złoty kolor przewracając je w rondelku kilkakrotnie w trakcie smażenia.
Nugettsy paprykowo-orzechowe
Udka dokładnie oczyściłam ze skóry i odłożyłam na bok
Nugettsy paprykowo-orzechowe
W drugiej miseczce przygotowałam gęste ciasto
Nugettsy paprykowo-orzechowe
Obrane udka dokładnie obtoczyłam w cieście
Nugettsy paprykowo-orzechowe
Smażyłam na złoto w rondelku na rozgrzanym oleju