Sposób przygotowania:
Nutella dyniowa
Pure z dyni( najlepiej z pieczonej) gotujemy z cukrem zwykłym i waniliowym.
Po około 20 minutach dodajemy kakao, mleko skondensowane. Składniki dokładnie mieszamy.
Czekoladę łamiemy na kawałki i dokładamy po 15 minutach. (W przypadku gorzkiej wystarczy dodać 100 g.)
Kiedy masa zgęstnieje, przekładamy ją do słoików.
Nutellę dyniową pasteryzujemy przez 15 minut w 80 stopniach.
Po około 20 minutach dodajemy kakao, mleko skondensowane. Składniki dokładnie mieszamy.
Czekoladę łamiemy na kawałki i dokładamy po 15 minutach. (W przypadku gorzkiej wystarczy dodać 100 g.)
Kiedy masa zgęstnieje, przekładamy ją do słoików.
Nutellę dyniową pasteryzujemy przez 15 minut w 80 stopniach.
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2