Sposób przygotowania:
Obiad dla małego parówkożercy
Ziemniaczek obrać, pokroić na mniejsze kawałki i ugotować we wrzątku ze szczyptą soli (sól można też opuścić). Odparować lekko i zmiażdżyć widelcem na papkę. Pół parówki (używać tylko tych mięsnych, bardzo dobrej jakości) włożyć do gorącej (ale nie gotującej się) wody i wyjąć ją po 5 minutach. Ciepłą parówkę pokroić w drobną kosteczkę i wymieszać z ziemniakami. Całość podlać oliwą z oliwek. Ćwiartkę ekologicznego pomidorka obrać ze skórki, sparzając go wcześniej wrzątkiem. Pokroić w drobną kosteczkę. W wymieszanych z parówkami ziemniakach zrobić wgłębienie i włożyć tam pokrojone w drobną kosteczkę pomidory. Całość posypać szczyptą tymianku. Podawać ciepłe jako danie obiadowe lub na kolację. Ważne jest, aby używać dobrej jakości parówek, które są odpowiednie dla dzieci.