nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Obiadowa kapustka na ciepło

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Świetnie pasuje do gotowanych młodych ziemniaków :)

Obiadowa kapustka na ciepło

Składniki:

Obiadowa kapustka na ciepło

 

  • 1/2 małej główki białej kapusty
  • niecałe 2 szkl. wody
  • 2 liście laurowe
  • 3 ziela angielskie
  • mały słoiczek przecieru pomidorowego
  • 1 większa marchewka
  • 1/2 cebuli
  • sól, pieprz
  • 1 łyżeczka przyprawy do bigosu
  • słodka papryka mielona, majeranek

Sposób przygotowania:

Obiadowa kapustka na ciepło
1. Kapustę szatkujemy, marchewkę obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki. Wszystko wrzucamy do garnka. 2. Dolewamy wodę. Dodajemy liście i ziele angielskie. Dusimy najpierw ok. 15-20 minut, do miękkości. 3. Cebulę siekamy drobno i podsmażamy. 4. Na sam koniec duszenia kapusty dodajemy cebulkę, a także przecier pomidorowy. Doprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do bigosu oraz słodką papryką i majerankiem. Podajemy na ciepło.