Sposób przygotowania:
Obrażone zajączkiETAP 1:
Masło utrzeć z cukrem do utartego masła dodać mąkę z kakao oraz szczyptę soli, wbić jajko i zagnieść ciasto. Ciasto owinąć w folie i schłodzić około 30 minut w lodówce. Schłodzone ciasto podzielić na pół.
ETAP 2:
rozwałkować na około 1/2 cm, aby nie dodawać do ciasta dodatkowej mąki w trakcie wałkowania to polecam rozwałkowanie ciasta pomiędzy arkuszami papieru do pieczenia.
ETAP 3:
Przy pomocy foremki wyciąć kształt ciasteczek i ułożyć je na wyłożonej papierem blaszce.
Piec w temp. 180 st około 10 minut, upieczone ciastka wystudzić.
ETAP 4:
Krem:
Masło utrzeć z cukrem pudrem na gładki krem na koniec ucierania dodać mleko w proszku i spirytus, całość jeszcze chwilkę razem ucierać.
Przy pomocy gotowego lukru na połowie zajączków zrobić lukrowy ogonek i odstawić do jego zastygnięcia.
ETAP 5:
Przygotowanym kremem posmarować ciastko bez ogonka i przykryć ciastkiem co ma lukrowy ogonek, odstawić na kilka godzin do zastygnięcia kremu i nasiąknięcia jego wilgocią ciastek.
niezły kąsek
Magdalena88
iziona
iziona
pucaty
niezły kąsek
pucaty napisał(a):