Sposób przygotowania:
Babeczki drożdżowe
Z niewielkiej ilości mąki, cukru, mleka i drożdży robimy zaczyn, odstawiamy na 10-15 minut.
Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy przesiana mąkę oraz zaczyn, ucierając wlewamy letnie masło. Na końcu dodajemy rodzynki oraz migdały, wszystko dokładnie mieszamy, odstawiamy pod przykryciem do wyrośnięcia.
Papilotki wypełniamy ciastem drożdżowym, odstawiamy na pół godziny do wyrośnięcia.
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy przesiana mąkę oraz zaczyn, ucierając wlewamy letnie masło. Na końcu dodajemy rodzynki oraz migdały, wszystko dokładnie mieszamy, odstawiamy pod przykryciem do wyrośnięcia.
Papilotki wypełniamy ciastem drożdżowym, odstawiamy na pół godziny do wyrośnięcia.
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.