Anka17

Anka17

Starszy Kucharz
[Przepisów: 28]

Obwarzanki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Obwarzanki dobre w tłusty czwartek...

Obwarzanki

Składniki:

Obwarzanki

 

  • 75 gad maki
  • 0,5 kg sera
  • 20 dag margaryny
  • 5 jajek
  • 3 łyżki cukru
  • 2 opakowania cukru waniliowego
  • niepełna łyżeczka sody oczyszczonej
  • tłuszcz

Sposób przygotowania:

Obwarzanki
Mąkę z serem wymieszać, dodać sody i cukier. Następnie dodać jajka i margarynę. Wszystkie składniki dobrze wyrobić. Ciasto podzielić na kilka części i rozwałkować. Wycinać szklanką duże kółka, a w środku małe kółka kieliszkiem. Smażyć po obu stronach na rozgrzanym tłuszczu.