mikidziuba

mikidziuba

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 119]

Obwarzanki - pączki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybkie i pyszne obwarzanki - pączki

Obwarzanki - pączki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Obwarzanki - pączki

 

 

  • Lukier:
  • 150g cukru pudru
  • 1-2 łyżki gorącej wody

 

 

Sposób przygotowania:

Obwarzanki - pączki
Wodą razem z masłem i solą zagotowujemy. Następnie dodajemy mąkę i bardzo dokładnie mieszamy. Gaz zmniejszamy do minimum i ciągle mieszamy aby powstało gładkie ciasto. Ciasto ściągamy z palnika i odkładamy żeby ostygło. Do wystudzonego ciasta wbijamy jajka i miksujemy na jednolitą masę. Z papieru do pieczenia wycinamy kwadraty średniej wielkości. Na wycięty kwadrat szprycą wyciskamy ciasto w koło. Papier z ciastem wrzucamy na gorącą oliwę i smażymy (papier usuwamy w momencie gdy odklei się od ciasta). Pączki smażymy na złoty kolor. Cukier rozpuszczamy w wodzie i lukrujemy gotowe pączki. Możemy również dodać kokos lub wiórki czekoladowe.
Obwarzanki - pączki
Obwarzanki.
Obwarzanki - pączki
Obwarzanki.
Obwarzanki - pączki
Obwarzanki.