Sposób przygotowania:
Obwarzanki z polewa czekoladową
Drożdże rozetrzeć z 3 łyżkami cukru i 0,5 szklanki ciepłego mleka. Pozostawić do wyrośnięcia. Żółtka utrzeć z pozostałym cukrem. Do mąki dodać utarte żółtka, podrośnięte drożdże, roztopione ciepłe masło, ciepłe mleko i odrobinę soli. Zagnieść ciasto. Ciasto zagniatać do momentu,aż nie będzie kleić się do rąk. Odstawić w ciepłe miejsce na 15-20 minut do podrośnięcia. Brać niewielkie porcje ciasta zrobić wałeczki, ich końce połączyć formując obwarzanki. Pozostawić na 10-25 minut do podrośnięcia. Smażyć na głębokim tłuszczu z obu stron. Przygotować polewę. W rondelku rozpuścić margarynę z mlekiem, dodać cukier i kakao, dobrze wymieszać. Gotować na wolnym ogniu 3-5 minut. Lekko przestudzić. Wiórki kokosowe wysypać na płaski talerz. Jedną stronę obwarzanek zamoczyć w polewie, a następnie stronę z polewą przyłożyć do wiórek. Pozostawić by polewa zastygła.