Sposób przygotowania:
Odchudzona sałatka warstwowa z kuskusem
Jajko ugotować na twardo, ostudzić i obrać.Do miseczki wsypać kaszę, dodać 1,5 łyżki wrzątku i przykryć. Odstawić na 5 minut. Warzywa umyć i osuszyć. Z pomidora wyciąć pestki i pokroić go w małą kostkę. Ogórka ( nie obierać) także pokroić w małą kostkę. Winegret: Cebulkę drobniutko pokroić. Dodać drobno pokrojoną natkę i wymieszać. Przełożyć jogurt, ocet oraz przyprawy i dobrze wymieszać. Wykonanie: Kaszę rozmieszać widelcem i dodać sól, wymieszać. Rozłożyć na dwie szklaneczki i ułożyć na dnie. Na kaszę nałożyć po około 1,5 łyżki winegretu. Na winegret nałożyć pomidora, potem ogórka. Jajko zetrzeć na tarce o dużych oczkach i ułożyć na wierzchu. Posolić. Smacznego!
zbysiowa
monikaT83
kołczu