justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Odchudzony kapuśniak

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 3

można użyć kostki rosołowej, a zupa będzie jeszcze mniej kaloryczna ....................................................

Odchudzony kapuśniak Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Odchudzony kapuśniak

 

Sposób przygotowania:

Odchudzony kapuśniak
Kapustę należy drobno pokroić i ugotować w wodzie. Gotujemy ją około godzinę, aby była miękka. Marchewkę obieramy i kroimy w plasterki. Zalewamy bulionem i gotujemy około kwadrans. Po tym czasie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy je do miękkości. Kapustę przelewamy na sitko i przelewamy zimną wodą. Przekładamy do ziemniaków i razem gotujemy kilka minut. Gotową zupę doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Dodajemy odrobinę kminku.
Odchudzony kapuśniak
Etap 1 wszystko chwilę razem gotujemy...