Sposób przygotowania:
Odlotowe skrzydełka
1. Skrzydełka umyć, obciąć lotki ze wszystkich skrzydełek. Mięso panierować przyprawami (według uznania) a także solą, słodką papryką oraz pieprzem cayenne. 2. Ciasto naleśnikowe do namaczania. Do miski wbić jajko, dodać sól pieprz cayenne (bądź zwykły), paprykę oraz mąkę i mleko. Użyć blendera lub miksera do zmiksowania, masa musi być jednolita. Obtoczyć wcześniej przygotowane skrzydełka tak, aby każdy był dokładnie pokryty mieszanką. 3. Następnie przesiać 1,5 szklanki mąki. Obtaczać namoczone ciastem naleśnikowym skrzydełka. 4. Ostatnim etapem jest rozgrzanie oleju do temperatury 180*C. Można smażyć zarówno na patelni (na głębokim oleju) jak i we frytkownicy. Smażyć ok. 10 minut na średnim ogniu. Skrzydełka są gotowe kiedy przybiorą złocisty kolor. Po usmażeniu odsączyć na papierowym ręczniku. 5. Jeść z największą przyjemnością koniecznie podane z buraczkami.