Sposób przygotowania:
Ognisty gulasz chili z piekarnika
► Fasolę opłukać i odcedzić, kukurydzę odsączyć. Pokrojone mięso porcjami mocno na oleju podsmażyć, przyprawić solą, pieprzem i wyjąć. Cebuli podsmażyć krótko w tłuszczu po smażeniu.
► Ponownie włożyć całe mięso do garnka, popruszyć mąką i podsmażyć. Następnie podlać wodą, bulionem, sosm chili, dodać fasolę, kukurydzę i pomidory razem z sokiem. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
► Wszystko zagotować i pod przykryciem dalej w rozgrzanym piekarniku przez około 110 minut w 175C / Termoobieg / smażyć. Doprawić solą i pieprzem i posypać pietruszką.
► Ponownie włożyć całe mięso do garnka, popruszyć mąką i podsmażyć. Następnie podlać wodą, bulionem, sosm chili, dodać fasolę, kukurydzę i pomidory razem z sokiem. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
► Wszystko zagotować i pod przykryciem dalej w rozgrzanym piekarniku przez około 110 minut w 175C / Termoobieg / smażyć. Doprawić solą i pieprzem i posypać pietruszką.
SylaUla
Zgobisz
Dziękuję, wypróbuj i skomentuj proszę