Sposób przygotowania:
Roladki drobiowe z pieczarkami i seremETAP 1:
Pieczarki myjemy, oczyszczamy, kroimy w plasterki.
Cebulę kroimy w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy cebulę, dodajemy pieczarki i smażymy do odparowania wody z pieczarek. Dodajemy sól i pieprz.
ETAP 2:
Piersi z kurczaka opłukujemy, osuszamy, każdą pierś kroimy na połówki. Mięso rozbijamy tłuczkiem na cienkie kotlety, oprószamy z obu stron solą i pieprzem.
ETAP 3:
Na każdym kotlecie układamy plasterek sera i porcję pieczarek. Kotlety starannie zwijamy w roladki.
ETAP 4:
Roladki panierujemy w rozmąconym jajku i w bułce tartej.
Roladki smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju przez ok. 15 minut.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.