Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1373]

Roladki drobiowe z pieczarkami i serem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Roladki z piersi kurczaka a'la devolay, tyle że z farszem z pieczarek podsmażonych z cebulą, z dodatkiem ciągnącego się sera żółtego. Roladki podałam z ryżem z sosem pieczarkowym i z surówką.

Roladki drobiowe z pieczarkami i serem

Składniki:

Roladki drobiowe z pieczarkami i serem

 

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe z pieczarkami i serem

ETAP 1:

Roladki drobiowe z pieczarkami i serem
Pieczarki wraz z cebulą smażymy na rozgrzanym oleju

Pieczarki myjemy, oczyszczamy, kroimy w plasterki.
Cebulę kroimy w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy cebulę, dodajemy pieczarki i smażymy do odparowania wody z pieczarek. Dodajemy sól i pieprz.

ETAP 2:

Roladki drobiowe z pieczarkami i serem
Piersi z kurczaka rozbijamy tłuczkiem na kotlety

Piersi z kurczaka opłukujemy, osuszamy, każdą pierś kroimy na połówki. Mięso rozbijamy tłuczkiem na cienkie kotlety, oprószamy z obu stron solą i pieprzem.

ETAP 3:

Roladki drobiowe z pieczarkami i serem
Na każdym kotlecie układamy plasterek sera i porcję pieczarek

Na każdym kotlecie układamy plasterek sera i porcję pieczarek. Kotlety starannie zwijamy w roladki.

ETAP 4:

Roladki drobiowe z pieczarkami i serem
Roladki panierujemy i smażymy na rozgrzanym oleju

Roladki panierujemy w rozmąconym jajku i w bułce tartej.
Roladki smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju przez ok. 15 minut.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.