2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Ogórasy korniszone-tradycyjne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Konserwowe ogórki dobre do wędlin i mięs.....

Ogórasy korniszone-tradycyjne Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ogórasy korniszone-tradycyjne

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ogórasy korniszone-tradycyjne
Ogórki umyć -dobrze jeśli sa jednakowej długości wtedy ładnie wyglądają w słoikach. Czosnek obrać ze skórek koper połamać na mniejsze kawałki chrzan obrać pokroić na 2 cm kawałki. W czystych umytych słoikach wkładać po gałazce kopru kawałku chrzanu dodać po 1-2 ząbki czosnku ułożyć ciasno ogórki.Zasypać po trochu gorczycą do każdego słoja. Przygotować zalewę: wodę zagotować z octem solą oraz cukrem zielem angielskim i pieprzem ,gorącą zalać ogórki zakrecać słoiki i pasteryzować do 10 minut.
Ogórasy korniszone-tradycyjne
ogórki myjemy-te zbiór własny ze swojego ogródka
Ogórasy korniszone-tradycyjne
Układamy przyprawy w słoikach koper liść laurowy chrzan
Ogórasy korniszone-tradycyjne
na sam koniec układamy ciasno ogórki świeże
Ogórasy korniszone-tradycyjne
przygotowujemy zalewę z octu wody i innych przypraw