gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Ogórki kiszone w przecierze ze śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Takie danie podaję jako dodatek do chleba na kolację lub śniadanie.

Ogórki kiszone w przecierze ze śmietaną Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ogórki kiszone w przecierze ze śmietaną

 

 

Sposób przygotowania:

Ogórki kiszone w przecierze ze śmietaną
Ogórki kiszone kroimy w większą kostkę i przekładamy do miski. Do ogórków wlewamy przecier pomidorowy. Mieszamy. Następnie dodajemy kwaśną śmietanę i całość przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość jeszcze raz dokładnie mieszamy. Tak przygotowany przecier z ogórkami przekładamy do miseczek i każdą dekorujemy dwoma listkami bazylii. Takie danie podaję jako dodatek do chleba na kolację lub śniadanie.
Ogórki kiszone w przecierze ze śmietaną
Ogórki kiszone kroimy w większą kostkę i przekładamy do miski.
Ogórki kiszone w przecierze ze śmietaną
Do ogórków wlewamy przecier pomidorowy. Mieszamy. Następnie dodajemy kwaśną śmietanę i całość przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość jeszcze raz dokładnie mieszamy.

Tagi:

ogórki