Sposób przygotowania:
Ogórki konserwowe na pół - słodko
Ogórki umyć dokładnie w wodzie zmieniając wodę. Słoiki wcześniej umyć i wkładać do słoików opłukane, czyste ogórki pionowo. Do każdego słoiczka włożyć kawałek marchewki, chrzanu, cebuli, ząbek czosnku oraz przyprawy takie jak gorczyca, ziele angielskie, liść laurowy.
Włożyć także gałązki kopru świeżego, wsypać do słoików 1/2 litrowych po 1 i1/2 łyżeczki cukru, soli 1/2 łyżeczki i wlać 25 ml octu. Zalać przegotowaną zimną wodą i zakręcić słoiki.
Pasteryzować około 10 minut tak aby woda delikatnie tyko bulgotała.
Włożyć także gałązki kopru świeżego, wsypać do słoików 1/2 litrowych po 1 i1/2 łyżeczki cukru, soli 1/2 łyżeczki i wlać 25 ml octu. Zalać przegotowaną zimną wodą i zakręcić słoiki.
Pasteryzować około 10 minut tak aby woda delikatnie tyko bulgotała.