alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Książka Kucharska: Domowe przetwory z warzyw

Ogórki konserwowe z chili

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Lekko pikantne ogórki, fajny dodatek do sałatek.

Ogórki konserwowe z chili

Składniki:

Ogórki konserwowe z chili

 

  • ogórki konserwowe dowolna ilość
  • Zalewa:
  • 1 szk octu 10%
  • 1 szk cukru
  • 4 szk wody
  • 2 łyżki soli
  • Na każdy słoik:
  • 2 listki laurowe,
  • 3 kulki ziela angielskiego,
  • gałązce koperku ,
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 cienkie plasterki papryczki,
  • 2 plasterki cebuli,

 

Sposób przygotowania:

Ogórki konserwowe z chili
Ogórki dokładnie umyć i powkładać do umytych i wyparzonych słoików. Do każdego słoika dodać przyprawy - liść laurowy, ziele angielskie, koper, czosnek, papryczkę chili, cebulę. Składniki zalewy wlać do garnka, podgrzać do rozpuszczenia się cukru i ciepłą zalewą zalać ogórki w słoikach. Słoiki szczelnie zakręcić i pasteryzować około 10-15 min.

Tagi:

ogórki