anetkamisia

anetkamisia

Kucharz
[Przepisów: 27]

Ogórki nadziewane papryką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jeden z tych przepisów który leży i ....

Ogórki nadziewane papryką

Składniki:

Ogórki nadziewane papryką

 

  • 3 ogórki (750 g),
  • 2 cebule,
  • po 2 strąki papryki żółtej, czerwonej i zielonej,
  • 140 g koncentratu pomidorowego,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 50 g startego parmezanu,
  • 50 ml białego wytrawnego wina,
  • 4 łyżki oliwy,
  • 1/2 łyżeczki oregano,
  • pieprz, sól

Sposób przygotowania:

Ogórki nadziewane papryką
Ogórki obrać, przekroić wzdłuż, wybrać miąższ z pestkami. Papryki oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w drobną kostkę. Cebulę posiekać, czosnek zmiażdżyć. Podsmażyć razem na oliwie, dodać paprykę i smażyć około 4 minut. Następnie wlać wino, dodać koncentrat pomidorowy i dusić pieprzem i oregano. Zdjąć farsz z ognia, ostudzić, posypać parmezanem i wymieszać. Farszem napełniać kawałki ogórków. Podawać na przystawkę.