mika1792

mika1792

Kucharz
[Przepisów: 4]

Ogórki po meksykańsku 5

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne ogórki najlepsze na przegryzkę

Ogórki po meksykańsku 5

Składniki:

Ogórki po meksykańsku 5

 

Sposób przygotowania:

Ogórki po meksykańsku 5
Ogórki umyć i pokroić w plastry ok. 2 cm. Posypać solą i odstawić na 8 godzin. Odcisnąć i polać gorącym olejem i posypać przyprawami, roztartym czosnkiem. Ocet zagotować z cukrem i gorczycą i zalać ogórki. zostawić na 12 godzin, czasami wymieszać. Po tym czasie dać do wyparzonych słoików i odstawić w chłodne miejsce. NIE GOTOWAĆ Życzę smacznego

Tagi:

ogórki