souplow

souplow

Kucharz
[Przepisów: 11]

Ogórki po żydowsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Przepyszne, w sam raz do zimowych obiadków

Ogórki po żydowsku

Składniki:

Ogórki po żydowsku

 

 

  • Zalewa:
  • 6 szklanek wody
  • 1 szklanka niepełna octu 10%
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżki soli

 

Sposób przygotowania:

Ogórki po żydowsku
Okroić ogórki i pokroić wzdłuż i włożyć do słoika, dodać: 2, 3 plastry marchwi 2 plastry cebuli 1 ziarenko ziela angielskiego Kilka ziaren pieprzu Mały ząbek czosnku Kawałek listka laurowego i zalać gorącą zalewą i gotować 3-5 minut

Tagi:

ogórki